Friday, August 31, 2012

SELAMAT TINGGAL BN KU

Sebelum PRU 12 pada 2008 lalu, tidak nampak apa-apa reaksi hebat dari golongan muda, kecuali BERSIH 2. Tetapi dengan keputusan PRU 12, menandakan undi protes terhadap BN amat hebat sehingga PR berjaya menawan beberapa negeri dan menghilangkan majoriti dua pertiga  BN.

Selepas PRU 12, dengan melihat sambutan Himpunan Bersih 3  dan semalam, 30 Ogos - Himpunan Janji Demokrasi,  saya kira, nyawa BN kini di hujung tanduk. Ha ha. 

Buatlah apa isu untuk memburuk-burukkan atau memcahkan PR, Insyallah, rakyat sudah bersedia menukar BN. Bukan soal PR  dijamin lebih baik dari BN, tetapi rakyat sudah peka dan bersedia menukar pemerintah yang korup dan lemah, tanpa menghiraukan siapa pun yang memerintah. Kumpulan anak muda ini tidak taksub dengan BN atau PR, tetapi mereka mahu kerajaan yang telus, adil dan pro rakyat.


1 comment:

Kump. Anak2 Muda Keluar UMNO said...

.

(( Take Note )) UMNO BODOH - Kenapa BN Tak Buat HUDUD Sejak 50 Thn dulu?Tak ada apa yg perlu dijelaskan lg. Tak ada apa yg perlu diterangkan lg. Tak ada apa yg perlu diperincikan lg. Pemuda dan Puteri UMNO sememangnya BODOH.

Bila kaum Cina menolak HUDUD, pandai pulak mereka sibuk2 nak bercakap pasal HUDUD. Yg Barisan Nasional yg dah memerintah lebih 50 tahun tak pernah buat HUDUD , 'Ada ko kisah'? Kepala otak pemuda dan puteri UMNO letak kat mana?

Bodoh sangat kalau ada orang kata mengundi UMNO yg dah memerintah 50 tahun tanpa HUDUD lebih baik berbanding kaum cina yg tak faham HUDUD menolak HUDUD.

Jadi, fikirkan sy ada alasan cukup kuat kenapa menolak BN dan menerima PAKATAN RAKYAT. Sememangnya mereka tak pernah buat HUDUD sejak 50 tahun dulu. Dan pemuda dan puteri UMNO memilih utk jadi BODOH.


(Edit, copy & paste dari 'Page FB Kump. Adik2 Keluar UMNO')