Thursday, August 27, 2009

LIM GUAN ENG JIMAT RM 35 JUTA

Lim Guang Eng, KM Pulau Pinang berjaya menjimatkan belanja pengurusan sebanyak RM 35 juta. Itulah modal utama kempen Mohamad Sabu ketika PRK Permatang Pasir.

Apa yang Lim Guan Eng dapat jimatkan secara detail saya tak tau. Setakat yang saya tau ialah beliau tak gunakan kemudahan flight busines class dan hotel mewah serta membatalkan belian kereta mewah sebanyak RM 500,000.00.

Mungkin Penjual Ubat tahu kot.

Katanya, apa yang Lim buat, PR di Kedah, Kelantan dan Selangor pun tak mampu contohi.

Janganlah orang kata "bab belanja PR sama saja dengan BN. Ketika Pas perintah Terengganu pada 1999, katanya bab belanja, BN sama saja dengan Pas. Maklomlah duit kerajaan - belanja sakan. Walhal duit kerajaan tu duit rakyat.

2 comments:

penjualubat said...

Jimat RM36 juta bang, bukannya RM35 juta, akhlak islam ada pada mereka skrg, itu baru tak gunakan flight busines class, hanya mengguna standard room bila menginap dihotel2, menghentikan program2 pesta atau keraian, hasil dari penjimatan tersebut mulai tahun hadapan diberi pula kpd warga emas sebulan RMl00 seorang, bila ada kematian setiap keluarga akan dpt RM1000, boleh pula diberi bantuan kpd sekolah2 agama rakyat dan para hafiz alquran, bila mat sabu cerita pasal perkara ni ada juga orang kita yang bising, mereka kata kenapa mat sabu asyik puji DAP saja? benda baik kenalah cakap walaupun bukan org islam yg buat, benda buruk walaupun org islam yg buat kenalah kita sama2 tentang..

orangkampung said...

salam,

Nampak gaya Exco Selangor (Pas) hebat dalam memperjuangkan Islam di Selangor.

Exco Kedah dan Perak bila lagi.

Kat Kelantan dah di buat ke hal-hal ni.

Ini perjuangan di restui barisan kepimpinan Pas ya .....