Monday, December 10, 2012

DRAMA POLIS BERMULA

Bukan mudah nak lihat polis bergaduh sesama sendiri. Kena tunggu depa pencen dulu, baru tau.  Banyak cerita yang kita dengar;  polis baik kena sabotaj, kena fitnah, kena pindah dan dihalang naik pangkat   Bos berkuasa penuh. Bos kena berkolusi dengan bos yanng lebih di atas lagi. Nak selamat kena.duduk diam-diam.  Biar pecah di perut jangan terburai di mulut. Ha ha.

Cerita polis berpakat dengan mafia, gangster, penyelamat penagih dan pengedar  dadah  pun ada. Tetapi siapa yang sanggup jadi saksi mendakwa mereka.

Cerita polis main silap mata dan memeras ugut  orang yang diditahan  atau dituduh  lagilah banyak.

Kali ini kita nak tengok siapa makan siapa.  Kesah lanjut   di sini  dan  di sini
1 comment:

Generasi Terhebat Terengganu Bangkit Runtuhkan UMNO said...


UMNO dan BN sudah memerintah Terengganu hampir 50 tahun..... Tapi Kenapa Pemuda UMNO, Puteri UMNO, Wanita UMNO dan Pemimpin2 UMNO Terengganu tetap BODOH?

2013 - Tahun Paling Malang Rakyat Terengganu........ Lihat sendiri bukti kalau tak percaya...


~ BUKTI 1 ~

~ BUKTI 2 ~

~ BUKTI 3 ~

~ BUKTI 4 ~


Saya mohon sangat2 agar semua anak2 muda mengundi PR pada PRU ke-13. Mesti undi PAS, PKR dan DAP. Kita mesti ambil serius soal ekonomi dan perpaduan kaum. BN telah meninggalkan banyak hutang di setiap negeri. Ini akan membebankan kita.. Percayalah. Lihat sendiri selangor, bila PR memerintah kurang 5 tahun, hutang berkurang. Bandingkan dengan Terengganu yang diperintah BN sejak 50 tahun dulu... Kat mana hebatnya Pemimpin UMNO yang menafikan kewibawaan Pemimpin Pakatan Rakyat? Mereka pun tahu tapi tetap mahu menafikannya.. sememangnya betul.. ( Buktikan kalau saya bercakap bohong)

Terang2 tak wujud perpaduan dalam BN. MCA dan MIC terang2 menolak BN.

Pastikan anda memberitahu rakan2, emak ayah dan saudara yang kurang tahu soal ekonomi dan perpaduan kaum.... Walaupun terpaksa berada dlm kem BN dan UMNO, pastikan undi anda tetap kpd PR....

~ (( Budaya Samseng )) - Ahli2 Mahu Lari Dari UMNO ~

Biarkan UMNO bersendirian... Mereka tidak mahu bersatu, kita boleh bersatu sesama kita... Mereka pentingkan perpecahan... Biarkan mereka... Mereka lebih mengutamakan keganasan untuk mengekalkan kuasa... Biarkan mereka..... Mereka hanya mahu jadi samseng... Biarkan mereka samseng selamanya....

Biarkan pemimpin2 UMNO memperbodohkan ahli2 mereka selamanya...